Nieuws

Kennisbijeenkomst energiebesparing 15 februari

11 januari 2019

Uit onderzoek van de Universiteiten van Twente en Kreta blijkt dat coöperaties heel succesvol zijn met energiebesparing. Door hun aanpak, maar vooral ook door hun rol in de lokale gemeenschap, zijn ze in staat om besparingspercentages van zelfs 20% of meer te halen. Dat is meer dan gemiddeld in Nederland. Leer er alles over tijdens onze kennisbijeenkomst Energiecoöperaties en energiebesparing op 15 februari in Utrecht! Doe mee en meld je alvast aan!

“In general, the statistical analysis shows that REScoop members significantly contribute to energy conservation and to the reduction of harmful gases emissions.”

Energiebesparing is de eerste stap naar een duurzame, toekomstbestendige energievoorziening. Het project REScoop Plus, waar we de afgelopen drie jaar samen met andere Europese coöperaties aan gewerkt hebben, toont aan dat energiecoöperaties een belangrijke rol spelen om besparing op lokaal niveau aan te jagen. Daarmee kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren aan Europese doelstellingen voor energiebesparing, en uiteraard aan de doelstellingen van ons eigen Klimaatakkoord.

Het project en de resultaten presenteren tijdens onze kennisbijeenkomst.

Binnen  project REScoop Plus hebben we op verschillende manieren onderzocht welke rol duurzame energiecoöperaties spelen op het gebied van energiebesparing. We hebben verschillende aanpakken; “tools”, ontwikkeld waarmee coöperaties en hun leden aan de slag kunnen. Maak kennis met deze tools tijdens de workshops.

Naast deze workshops willen we tijdens een paneldiscussie graag brainstormen over de rol van energiecoöperaties en energiebesparing en hoe we die kunnen versterken in Nederland.

Datum: 15 februari 2019
Tijd: 10.00-17.00
Locatie: Zaalverhuur 7, Boothstraat 7, Utrecht

Meer informatie over REScoop Plus

Hier vindt u meer informatie op onze eigen website: https://www.duurzameenergie.org/wat-doet-ode-decentraal/belangenbehartiging-in-europa#rescoopplus

Hier is een artikel over het onderzoek van de universiteiten van Twente en Kreta: https://ris.utwente.nl/ws/portalfiles/portal/21770864

Het conceptprogramma vindt u hier

This project has received funding from the under the European Union's Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 773909