Nieuws

15 februari: kennisbijeenkomst energiecoöperaties en energiebesparing

19 december 2018

Wist u dat energiecooperaties erg succesvol zijn bij het aanjagen van energiebesparingsprojecten? U had vast al zo’n vermoeden, maar uit wetenschappelijk onderzoek dat de afgelopen drie jaar binnen het Europese project REScoop PLUS is gehouden, blijkt nu ook dat energiecoöperaties daar zeer goede resultaten mee boeken. Op vrijdag 15 februari 2019 organiseren wij een kennisbijeekomst over de belangrijke rol die energiecoöperaties hebben als het gaat om energiebesparing in de gebouwde omgeving. Doet u mee?

Wilt u met uw coöperatie ook aan de slag met besparing? Tijdens deze bijeenkomst presenteren wij de resultaten van de best practices die binnen REScoop PLUS zijn uitgewerkt: leer alles over de deze tools op het gebied van energiebesparing tijdens verschillende workshops en leer hoe u ze zelf kunt toepassen met uw eigen energiecoöperatie.

Daarnaast presenteren we de resultaten van het onderzoek van de Universiteit Twente en de Universiteit van Kreta over hoe effectief coöperaties nu eigenlijk zijn als het gaat om energiebesparing. We kunnen  nu al vertellen dat we zelf ook verbaasd waren over de resultaten!

Tijdens een debat willen we graag horen hoe u de rol van energiecoöperaties ziet en hoe wij hun betrokkenheid bij energie-efficiëntie op nationaal of zelfs Europees niveau kunnen versterken.

Houd uw mail en de website van ODE Decentraal in de gaten voor meer info en het programma. Lees meer over REScoop PLUS

Datum: 15 februari 2019, tijd 11.00-16.00
Locatie: Zaalverhuur 7, Boothstraat 7 Utrecht
Inschrijfformulier vindt u hier