Nieuws

13 november Kennismarkt Omgevingswet 2018

26 oktober 2018

Hoe gaat uw werk veranderen de komende jaren? Omgevingsweb organiseert op 13 november de Kennismarkt Omgevingswet 2018.  Deelnemers krijgen een volledige update en gaat vooral ook zelf aan de slag.

Naast de laatste inzichten over de Omgevingswet zal er volop aandacht zijn voor de uitdagingen die ons te wachten staan. Denk daarbij aan de energietransitie, maar ook aan de nieuwe manier van werken die de wet vraagt.

Praktisch bezig
‘s Ochtends vinden verschillende workshops plaats. Bijvoorbeeld over participatie en omgevingsmanagement, milieu en gezondheid, en cultuurverandering. 

Energietransitie als uitdaging
Het middagprogramma staat in het teken van de verschillende uitdagingen en opgaven voor de komende jaren. Diederik Samsom spreekt over de energietransitie als uitdaging voor ons allemaal. Voor een succesvolle energietransitie moeten alle partijen aan boord zijn. Zowel de markt, als de overheid, als de bewoners. Makkelijk blijkt dit niet altijd te zijn. Hoe gaan we dit tot stand brengen?

Programmadirecteur Energie bij de gemeente Utrecht, Joop Oude Lohuis, praat u graag bij over de energietransitie binnen de instrumenten van de Omgevingswet. Er wordt al hard gewerkt aan omgevingsvisies, -plannen en programma’s. Hoe neem je de energietransitie hierin mee en zorg je tegelijkertijd voor een versnelling?

Meer weten?
 U kunt het volledige overzicht hier vinden. De Kennismarkt biedt ook een mooie kans om te sparren met andere bezoekers; collega’s, gemeenten, adviesbureaus en juristen. De Kennismarkt biedt inspiratie en praktische handvatten aan de slag te gaan.

Meer informatie en inschrijven? Klik hier 
Let op, er zijn kosten verbonden aan deze dag.