Nieuws

Word lid van Enecooperatie en houd Eneco in publieke handen

23 november 2017

Het zal u niet ontgaan zijn dat een groot deel van de huidige aandeelhouders van Eneco hun aandelen willen verkopen aan de hoogst biedende partij. Daarmee is de kans groot dat Eneco niet meer in publieke handen blijft (de 53 gemeenten, die nu aandeelhouder zijn). Maar in handen komt van een hedge fund dat alleen voor winstmaximalisatie gaat, na eerst het bedrijf met schulden te hebben opgezadeld. Daarmee komt de strategie van Eneco – actief de transitie naar duurzame energie bevorderen – onder grote druk. Word lid daarom lid van de Enecooperatie en houd Eneco in publieke handen!

Kijk op www.enecooperatie.nl. Samen gaan we voor een duurzame energievoorziening en een duurzaam rendement. Lidmaatschap bedraagt éénmalig € 15 en u bepaalt met de leden van Enecooperatie hoe wij dat gaan doen. Vul uw gegevens in op het aanmeldformulier op de website.

Enecooperatie heeft als doel Eneco in publieke handen te houden. Initiatiefnemers zijn Siward Zomer (REScoopEU), Jan Willem Zwang (GreenCrowd), Marjan Minnesma (|OM), Henk Doorenspleet, Ronald van Oijen (Zuiderlicht) en ondergetekende (REScoopNL). 

Samen met coöperaties uit Nederland en Europa, maatschappelijke organisaties, werknemers en klanten kunnen wij dat bewerkstelligen. Lees ook het opinistuk van Siward Zomer Van publieke aandeelhouders in handen van het publiek.