Nieuws

Ben jij of ken jij Nederlands beste Energie[S]topper?

22 november 2017

De DOEN Energie[s]topper is een nationale competitie voor ondernemers, individuen, coöperaties en bestaande bedrijven met innovatieve oplossingen op het gebied van energiebesparing. Je hebt nog tot 27 november om je aan te melden. Je maakt kans op 100.000 euro waarmee je jouw product of dienst verder kan ontwikkelen.

Voor de competitie zoek Stichting Doen naar zogenaamde ‘zero heroes’: voorlopers op het gebied van energiebesparing en aanbieders van eenvoudig toepasbare producten of diensten in Nederland, die het consumenten en bedrijven makkelijk maken om energie te besparen.

Tot 27 november kunnen deelnemers hun business concept inleveren. Direct daarna selecteert de pre-jury vijf finalisten. Deze finalisten krijgen vervolgens twee maanden de tijd om hun schaalbaarheidsplan verder uit te werken. New Venture biedt hen business mentoring én leiderschapscoaching op maat en helpt hen zich voor te bereiden op de finale op 15 maart 2018. Daar zullen ze hun plannen pitchen voor een vakkundige jury. De winnaar van deze pitch wint 100.000 euro om zijn of haar onderneming verder te ontwikkelen. Initiatiefnemers die hun gegevens achterlaten op de website worden op de hoogte gehouden van de competitie.​

Stichting DOEN looft voor de tweede keer 100.000 euro uit voor het meest kansrijke product of idee voor energiebesparing. Tot 27 november 2017 kunnen deelnemers hun business concept inleveren. In 2016 waren er maar liefst meer dan 100 aanmeldingen met een geweldige top vijf als resultaat.

Vindt alle relevantie informatie om mee te doen op de website. Uiteraard is het ook mogelijk om de DOEN Energie[s]topper te promoten onder je netwerk, mocht je andere mooie initiatieven kennen. Hiervoor kun je dit Twitter- of Facebook bericht gebruiken.