Nieuws

Herhaalde oproep: Deel uw gegevens voor de Lokale Energie Monitor 2017

Siward Zomer
29 september 2017

Heeft u de Lokale Energie Monitor al ingevuld? U heeft nog een paar dagen respijt gekregen, tot 7 oktober, om de gegevens van uw duurzame energieproject in te voeren.

Ik hoop van harte dat u dat wilt doen. Wanneer we alle gegevens van alle duurzame energieprojecten van burgers bij elkaar kunnen laten zien, dan wordt duidelijk hoeveel impact we hebben. Hoeveel wij samen bijdragen aan de transitie naar een schone energievoorziening.

Ik heb die gegevens ook nodig voor mijn lobbywerkzaamheden in Den Haag. Ik kan daarmee laten zien dat wij een belangrijke speler zijn in de duurzame energiesector. Op die manier kunnen regelingen die ons allemaal aangaan verbeterd worden en wordt onze sector nog sterker.

En bijna net zo belangrijk: ik ben gewoon ontzettend benieuwd of we gegroeid zijn het afgelopen jaar. En zo ja, hoeveel dan?

De meeste coöperaties hebben een mail gekregen van HIER opgewekt met inloggegevens. Heeft u die mail niet gekregen? Stuur dan een e-mail naar info@hieropgewekt.nl, ook als uw coöperatie of initiatief (nog) niet bekend is bij HIER opgewekt.
Heeft u er geen tijd voor? U helpt ook al door onderstaande vragen te beantwoorden en te mailen naar info@hieropgewekt.nl. Kleine inspanning, en het levert u en ons enorm veel inzicht.

  • Welke productieprojecten zijn dit jaar gerealiseerd of zijn in ontwikkeling (zon, wind, water, warmte)? basisinformatie per project: naam project, locatie, aantal zonnepanelen/ windturbines met vermogen per turbine, aantal deelnemers, type regeling (SDE, postcoderoos of salderen).
  • Hoeveel leden hebben jullie?
  • Met welke energieleverancier werken jullie samen?
  • Hebben jullie projecten lopen op gebied van energiebesparing?
  • Met welke andere activiteiten bent u in 2017 bezig geweest? Bijvoorbeeld autodelen.

Mail deze info voor 7 oktober naar info@hieropgewekt.nl.

Tijdens het evenement HIER opgewekt worden de cijfers gepresenteerd en is de Lokale Energie Monitor 2017 beschikbaar.
Lees ook: Waarom zou je de Lokale Energie Monitor invullen?

Alvast bedankt,

Siward Zomer, directeur ODE Decentraal​​​​​​​