Nieuws

Zonnedak voor Princenhage Breda

12 mei 2017

Al jaren wordt er over gepraat; waarom leggen we het dak van de meubelboulevard in Breda niet vol met zonnepanelen? Een zonnecentrale voor Princenhage waar bewoners duurzame stroom van kunnen afnemen en zelf in kunnen deelnemen. Dat staat nu op het punt van starten, na een intensieve periode van voorbereiding. 

Jos de Bondt uit Princenhage is initiatiefneemster van dit duurzame project. Zij nam contact op met BRES, de Bredase energiecoöperatie die dit soort energieprojecten graag opzet. JanSchouw, projectleider van BRES en aspirant bestuurslid van ODE Decentraal, zocht uit wat haalbaar zou zijn. “Ons doel is om zoveel mogelijk bewoners te laten profiteren van dit project. Jan zocht voor ons uit welk subsidiesysteem het beste past. Dat blijkt het Postcoderoossysteem te zijn”, vertelt Jos. Samen met Duurzaam Dorp Princenhage heeft BRES informatieavonden georganiseerd om bewoners te informeren over Princenstroom.

Op 18 mei volgt de laatste infoavond, daarna start de officiële inschrijving.De meubelboulevard heeft 3.500 m2 dakoppervlak beschikbaar gesteld. Op het dak van Blokker tot aan McDonalds komen ongeveer 1.480 zonnepanelen te liggen. Die gaan samen genoeg stroom opwekken voor ongeveer 100 huishoudens.

Wees er snel bij!

Inwoners van Princenhage (postcode 4813 en 4814) krijgen de eerste kans om te investeren in het zonnedak. Mocht er daarna nog beschikbaarheid zijn, dan kunnen bewoners van de aangrenzende postcodes ook meedoen. “We hebben al veel aanmeldingen van enthousiaste bewoners uit Princenhage ontvangen” vertelt Jan Schouw. “De verwachting is dat de inschrijvingen erg snel zullen gaan, net als bij Zonneveste, het dak van de Nieuwe Veste. Binnen 62 uur was het zonnedak uitverkocht”. 

Via www.bresbreda.nl/princenstroom kunt u zich aanmelden voor de infoavond op 18 mei en vindt u meer informatie over Princenstroom. Vanaf 18 mei start ook de officiële inschrijving voor Princenstroom. We raden u aan hier zo snel mogelijk bij te zijn, vanwege grote belangstelling!