ECONOBIS

                                                                                              

DE EIGEN ICT-OMGEVING VOOR BURGERENERGIE-INITIATIEVEN IN NEDERLAND

ECONOBIS is een slagvaardig systeem voor informatieverwerking en administratie ten behoeve van energiecoöperaties in Nederland. Niet alleen voor energiecoöperaties die groeien, maar juist ook voor startende initiatieven. Want door vanaf dag 1 de backoffice op orde te hebben, kan beter worden gefocust op versnelling en van de transitie naar duurzame energie.

ECONOBIS biedt elk energie-initiatief in Nederland, zowel groot als klein, vanaf nu een integraal, breed gedragen en betaalbaar ICT-platform.

Met ECONOBIS maken we samen onze initiatieven toekomstbestendig: we professionaliseren onze backoffices, kunnen onze leden beter van dienst zijn en voldoen aan wettelijke eisen. 

Zo maken we samen onze initiatieven toekomstbestendig, kunnen we onze leden beter van dienst zijn en – misschien wel het belangrijkste - creëren we ruimte om ons professioneel te ontwikkelen.

Econobis in bedrijf

“De fase van praten is nu echt voorbij, Econobis is operationeel. Het is heel mooi dat ik niet meer hoef te vertellen dat het een goed systeem wordt. Nu kunnen we laten zien dat het werkt,” aldus René. “Het systeem draait al bij tien coöperaties, bij een aantal in test en bij sommigen is Econobis daadwerkelijk in bedrijf.
Lees verder

Wat is er beschibaar

Functies die zijn ontwikkeld o.a.:

  • Relatiebeheer (leden, belangstellenden, leveranciers enz.).
  • E-mail-verkeer met contacten (eigen look & feel).
  • Documentbeheer (zoals brieven, overeenkomsten en facturen).
  • Opslag documenten per contact (inkomend en uitgaand).
  • Productie Projectadministratie (postcoderoos, leningen enz.).
  • Uitwisseling gegevens met energiemaatschappijen (postcoderoos).
  • Marketing (selecties, projecten, mailing).
  • Koppeling met Boekhoudpakket

Wil je meer weten?
Download brochure ECONOBIS met vragen en antwoorden
Meld je aan als belangstellende en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

INITIATIEFNEMERS

ECONOBIS is een project van een aantal energiecoöperaties en organisaties in Nederland die samen Coöperatie Ecode hebben opgericht van waaruit ECONOBIS wordt ontwikkeld. ECONOBIS werkt samen met energiemaatschappijen maar is onafhankelijk. Alle deelnemers en toekomstige deelnemers aan het project zijn lid van Coöperatie Ecode en daardoor mede-eigenaar van de ICT-oplossing ECONOBIS. De eerste versie van ECONOBIS wordt in begin 2018 in gebruik genomen. Medio 2018 komt ECONOBIS beschikbaar voor de overige leden van Coöperatie Ecode.

WORD ASPIRANT-LID VAN DE COÖPERATIE

Je kunt je aanmelden als aspirant-lid van Coöperatie Ecode. We houden je dan op de hoogte van de ontwikkeling van ECONOBIS en je bent als eerste aan de beurt om ECONOBIS te gaan gebruiken zodra het gereed is. Je kunt desgewenst nu al meedoen door plaats te nemen in de klankbordgroep. Het aspirant-lidmaatschap is eenmalig ingesteld en geldt tot juli 2018.  Het aspirant-lidmaatschap kost eenmalig € 10,- en gaat, zodra je ECONOBIS gaat gebruiken, over in een normaal gratis lidmaatschap.

Meld je aan als aspirant-lid

Wil je meer weten?
Download brochure ECONOBIS met vragen en antwoorden.
Bellen of mailen kan ook: René van Vliet, telefoon 06 27650804, rene.van.vliet@econobis.nl

Wil je op de hoogte blijven van alles over Econobis meld je dan HIER aan voor de nieuwsbrief

ONTWIKKELINGSPARTNERS

De leverancier die ECONOBIS bouwt in opdracht van ECONOBIS is Xaris. Waarbij ECONOBIS zelf het eigendom van de software heeft.