Nieuws

Actueel nieuws, waaronder nieuws over Zonne-energie treft u aan op onze algemene nieuwspagina.

 

Monitoring Zonnestroomproductie

ODE heeft met behulp van de erfenis van de vereniging ISES Nederland (International Solar Energy Society Nederland) opdracht gegeven aan de Universiteit Utrecht om een haalbaarheidsstudie te verrichten naar monitoringssystemen voor particulieren. Dit project, Virtuele PV-centrale, is in 2009 gestart en heeft een aantal interessante resultaten opgeleverd op bijvoorbeeld de interesse van burgers met een eigen installatie en opwekking in een professionele monitoring en eventuele verhandeling van de opgewekte stroom.

Uit het project zijn besprekingen met het AgentschapNL (tegenwoordig RVO.nl) voortgekomen waarin een stichting Monitoring Zonnestroom is opgericht. Deze stichting is samen met Holland Solar opgezet maar is zelfstandig van ODE Decentraal.

ODE Decentraal streeft ernaarr zo veel mogelijk leden te voorzien van een kwalitatief hoogwaardige vorm van opwekkingsmonitoring en productie/verkoopsystematiek zodanig dat het interessanter wordt voor velen om op deze manier in de eigen en de totale behoefte aan duurzame energie te voorzien.