De verenigingskalender

 • Denk Tank Huis op orde 21 februari 2017 19.30 - 21.00 Utrecht

  De denktank ICT Huis op Orde is een maanderlijkse bijeenkomst voor alle geintereseerde vanuit de sector, die mee willen denken over een een ICT oplossing die gebruikt kan worden voor de interne automatisering van energie initiatieven. Tevens worden de deelnemers geinformeerd over de laatste stand van zaken over het ODE Decentraal Prohect Huis op Orde.

 • Bijeenkomst sectorvoorstel salderen

  Omdat de regelingen rondom salderen gaan veranderen hebben duurzame energieorganisaties, waaronder ODE Decentraal, daarvoor een voorstel opgesteld.
  Wij willen het sector brede voorstel van de NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie) graag met onze leden bespreken.

 • ALV en werksessie Coöperaties in de warmtetransitie

  Het gaat hard met de warmtetransitie. Iedereen staat in de startblokken. Lokaal gaan groepen mensen aan de slag. Op zoek naar oplossingen op buurt en wijkniveau. Energiecoöperaties zetten hun ervaring en netwerk in. Samen met de wijk je eigen energieplan opstellen of met de buren een warmtenet realiseren?

 • Workshop De technische aspecten bij het ontwikkelen van wind- en zonprojecten

  Coöperaties en individuele intitatiefnemers dragen steeds meer bij aan de energietransitie in Nederland. Waar voorheen windparken met name ontwikkeld werden door de grote projectontwikkelaars, neemt het aandeel hernieuwbare energieprojecten dat ontwikkeld wordt coöperaties gestaag toe.

 • Kom kijken bij Krammer! Inschrijving gesloten

  Windpark Krammer, met ruim 100 MW het grootste burgerinitiatief van Nederland, is in aanbouw en u kunt komen kijken! ODE Decentraal organiseert op 9 november een excursie naar het windpark op en rondom de Krammersluizen.

 • ALV ODE Decentraal

  Schijf u alvast in voor de Algemene Ledenvergadering van 17 november 2017. U kunt de vergaderstukken hieronder downloaden

 • Aan de slag met energiebesparingstools

  Vanuit het Europese onderzoeksproject RESCOOP Plus wordt op 12 januari 2018 een programma aangeboden voor Nederlandse en Vlaamse energie coöperaties en gemeenten

 • Aan de slag met coöperatieve wijkverwarming

  Wat kunnen we leren van de ervaringen van Europese collega coöperaties?