ALV en werksessie Coöperaties in de warmtetransitie

ALV en werksessie Coöperaties in de warmtetransitie
Locatie:  Boothstraat 7, Utrecht
Datum:  13 mei

ALV en werksessie Coöperaties in de warmtetransitie

ODE Decentraal houdt op 13 mei samen met HIER Opgewekt de werksessie Coöperaties in de warmtetransitie: aan de slag met aardgasvrije wijken. Voorafgaand aan deze bijeenkomst houden wij onze Algemene Ledenvergadering.

Warmtetransitie

De warmtetransitie is een enorme opgave. Gemeenten, netbeheerders en energiecoöperaties gaan lokaal aan de slag.
Hoe kun je samen optrekken en welke rol kunnen energiecoöperaties hebben?
Bewustwording, het warmtekeuzeproces en komen tot een aantrekkelijk coöperatief aanbod.
Wat gebeurt er al rondom de warmtetransitie in Nederland, en wat gebeurt er in het buitenland? Deze en meer thema’s komen aan bod tijdens de verschillende workshops.
Aansluitend op de ALV kunt u, zoals u gewend bent, weer een mooi programma verwachten, vol inspirerende voorbeelden en genoeg gelegenheid om te netwerken.

Keynotespeaker

Keynotespeaker van de dag is Erik Christiansen uit Denemarken. Hij is CEO van EBO, de Deense organisatie die samen met coöperaties wijkverwarmingsinstallaties realiseert en exploiteert. Christiansen is betrokken bij diverse coöperatieve organisaties en nauw betrokken bij de Deense energietransitie. In Nederland zijn een al paar voorbeelden van coöperatieve warmte, maar hoe lukt het de Denen om dit op grote schaal te realiseren. Wat kunnen wij daarvan leren?

 

Datum: 13 mei
Tijd: 9.30 – 17.00u
Programma: 9.30 inloop
10.00 – 11.00 ALV
11.00 – 16.00 programma werksessie (invulling volgt)
16.00 – 17.00 afsluitende borrel
Locatie: Zaalverhuur 7, Boothstraat 7 te Utrecht (routebeschrijving)

Heeft u zelf interessante ervaringen opgedaan met aardgasvrije wijken en/of warmtetransitie en wilt u daarover vertellen tijdens een workshop? Graag! Neem contact op met Cora Gijswijt van ODE Decentraal: cora.gijswijt@duurzameenergie.org

Voor vragen over energiecoöperaties in de warmtetransitie, neem contact op met Merian Koekkoek van HIER Opgewekt: merian@hier.nu of 06-30594979

HIER Opgewekt is een samenwerking van ODE Decentraal en Stichting HIER Klimaatbureau. HIER Klimaatbureau is verantwoordelijk voor de uitvoering van het kennisplatform.